» Rosa 'Friesia'

Rosa 'Friesia'

Product informatie

Nederlandse naam: Grootbloemige trosroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Geel
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter

Rosa 'Friesia' of Grootbloemige
trosroos - Informatie:
Rosa 'Friesia' is uitgegroeid tot een volwaardige klassieker en niet meer weg te denken uit het assortiment. Deze selectie van de veredelaar Kordes (Kordesroos / Kordesrozen) stamt alweer uit 1977. De Rosa 'Friesia' bloeit met frisgele grote bloemen die aangenaam geuren. De vorm van de roos houdt het midden tussen een grootbloemige en een trosroos. De bloei komt al snel op gang en duurt tot aan oktober. Wanneer u de oude bloemen weg knipt bloeit deze struikroos nog beter door. Het blad is donkergroen glanzend en bovendien gezond. Niet voor niets is deze roos een trotse bezitter van het predikaat Toproos. De hoogte van deze struikroos is ongeveer 70 centimeter. Knip deze roos in maart terug voor het beste resultaat.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Friesia' klik hier! De Rosa 'Friesia' | Grootbloemige trosroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.