Rosa 'Augusta Luisa'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Grootbloemige trosroos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Zalmoranje-Roze
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3 liter
Beschrijving

Rosa 'Augusta Luisa' of Grootbloemige trosroos - Informatie:

De Rosa 'Augusta Luisa' is een sterk geurende struikroos met een bijzondere bloemkleur of eigenlijk bloemkleuren. De bloem is in de knop vaak oranje, verkleurt daarna zalmoranje en uiteindelijk roze. De bloemen staan meestal bijeen in trossen en zijn sterk gevuld. De gefranjerde bloemen hebben wat weg van pioenrozen. De hoofdbloei valt in juni-augustus maar ook daarna blijft deze struikroos bloemen produceren. Snoei daarvoor wel de oude verwelkte stengels terug. Wie deze roos gezien heeft wordt meteen enthousiast. Het blad van deze roos is op arme grond helaas iets gevoelig voor sterroetdauw. Geef hem daarom een plaats in rijke, humeuze grond en geef daarnaast regelmatig voeding voor het beste resultaat. De Rosa 'Augusta Luise' is een selectie van veredelaar Tantau.

 

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

 

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Augusta Luisa' klik hier! 



De Rosa 'Augusta Luisa' | Grootbloemige trosroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.