» Rosa rugosa 'Blanc Double de Coubert'

Rosa rugosa 'Blanc Double de Coubert'

Product informatie

Nederlandse naam: Bottelroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Wit
Geurend: Lichtgeurend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter

Rosa rugosa 'Blanc Double de Coubert' of Bottelroos - Informatie:

De naam 'Blanc Double de Coubert' klinkt meteen goed en verraadt de Franse herkomst. Het is een letterlijk eeuwenoude rozenvariëteit die ontstaan is in 1893. De bloemen van deze bottelroos zijn misschien nog wel fraaier dan de bottels en geuren heerlijk. Deze witte variant van de bottelroos heeft prachtig gevulde bloemen die in kleine trossen verschijnen. Na de bloei verschijnen de bottels die aanvankelijk groen zijn en later oranjerood kleuren. De bottels zijn geliefd bij vogels maar kunnen ook worden verwerkt in heerlijke jam.

Bottelrozen staan bekend om hun uitstekende resistentie tegen rozenziektes en deze is daarop geen uitzondering.  De Rosa 'Blanc Double de Coubert' is daarnaast een vrij compacte vorm met een bescheiden hoogte van 60 centimeter. Snoeien van deze roos is niet nodig. De bottelroos kan om de 3 à 5 jaar worden teruggesnoeid tot dicht bij de grond. De roos zal zich dan goed verjongen.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Blanc Double de Coubert' klik hier! De Rosa rugosa 'Blanc Double de Coubert' | Bottelroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.