» Rosa Flower Carpet 'Alcantara'

Rosa Flower Carpet 'Alcantara'

Product informatie

Nederlandse naam: Flower Carpet roos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Rood
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3 liter

Rosa Flower Carpet 'Alcantara' of Bodembedekkende roos - Informatie:

Deze Flower Carpet roos is al net zo sterk als zijn soortgenoten. De roos onderscheidt zich met dieprode enkelvoudige bloemen, waarbij de goudgele meeldraden mooi zichtbaar zijn. De bloemen zijn daardoor ook goed toegankelijk voor bijen en hommels. Net als alle andere Flower Carpet rozen heeft ook deze roos uitstekende eigenschappen. Het is een sterke en makkelijke doorbloeiende trosroos met een brede groeiwijze. Daardoor is de plant ook geschikt als bodembedekker en komt de roos bijvoorbeeld goed tot zijn recht aan de rand van een verhoogde border. De bloemen verschijnen in het trossen vanaf juni tot in september. Stengels met uitgebloeide bloemtrossen kunnen gedurende de zomer worden teruggesnoeid, maar dat is bij deze roos niet eens noodzakelijk voor een goede nabloei. Wel raden we aan om in het voorjaar de roos kort terug te snoeien en te voorzien van extra meststof. Snoei de roos in maart terug tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter.

De roos 'Alcantara' is een selectie van de Duitse veredelaar Noack.

Gedurende de hele zomer geniet u van een kleurrijke plant. Oude uitgebloeide stengels hoeven bij deze soort niet weg geknipt te worden. Wel raden we aan om in het voorjaar de roos kort terug te snoeien en te voorzien van extra meststof. Snoei de roos in maart terug tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter. De roos 'Sorrento' is een selectie van de Duitse veredelaar Noack.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Alcantara' klik hier! De Rosa Flower Carpet 'Alcantara' | Flower Carpet roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.