» Rosa 'Minerva'

Rosa 'Minerva'

Product informatie

Nederlandse naam: Trosroos
Bloeitijd: Juni - November
Bloemkleur: Paarsviolet
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3 liter

Rosa 'Minerva' of Trosroos - Informatie:

Paarse bloemen zijn een redelijk bijzondere verschijning bij rozen. Toch lukt het veredelaars steeds meer om goede paarse rozen te ontwikkelen. Deze Rosa 'Minerva' is daarvan een schitterend voorbeeld. Op het eerste gezicht valt de Minerva op door het ontzettend gezonde blad en bossige groei. Dat zit dus goed. Vanaf eind mei verschijnen de bijzonder gekleurde bloemen. De bloemen verschijnen in trossen en hebben een vrij sterke aangename geur. Naast de paarse bloemkleur is ook de geur bijzonder, want die tref je bij trosrozen nog maar weinig aan. Wij zijn dus een en al fan! In de zomer bereikt deze roos een hoogte van ongeveer 60 tot 80 centimeter. We raden aan om in het voorjaar de roos te voorzien van extra meststof. Snoei de roos in maart terug tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter. De roos 'Minerva' is een selectie van de veredelaar Martin Vissers (ViVa Roses).

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Minerva' klik hier! De Rosa 'Minerva' | Trosroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.