» Rosa 'Aspirin Rose'

Rosa 'Aspirin Rose'

Product informatie

Nederlandse naam: Trosroos
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Wit - Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3liter

Rosa 'Aspirin Rose' of Trosroos - Informatie
De Rosa 'Aspirin Rose' is zowel bruikbaar als perkroos en als bodembedekkende roos. Ze is ontstaan uit een kruising van Rosa 'The Fairy' wat terugkomt is de groei, bloei en gezondheid van deze struikroos. De groei is sterk met veel uitlopers die vaak half overhangen. Aan de uiteindes bevinden zich flinke bloemtrossen. De bloemkleur is bleekroze. Richting de herfst kleuren de bloemen iets donkerder. De roos is in 1995 onderscheiden met het ADR predikaat (ADR roos / ADR rozen) en dat wil wel iets zeggen over de sterkte en gezondheid van deze roos in de tuin. De 'Aspirin Rose' is dus bovenal makkelijk groeiend en vraag niet zo veel onderhoud. Eenmalige snoei in maart is voldoende. De Rosa 'Aspirin Rose' geeft bloemen van juni tot aan oktober en bereikt een hoogte van ongeveer 60 centimeter. De bloemen geuren overigens niet maar dat is ook het enige minpuntje dat wij kunnen benoemen. De roos komt van de veredelaar Tantau (Tantauroos / Tantaurozen).    

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Aspirin Rose' klik hier! De Rosa 'Aspirin Rose' | Trosroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.