Tellima grandiflora 'Rubra'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Mijterloof
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Groen
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen (in de winter rood aangelopen)
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Tellima grandiflora 'Rubra' of Mijterloof - Informatie:

Mijterloof bloeit in het voorjaar met ijle aren waaraan groene kapjes hangen. De aren komen met een hoogte van 40 tot 50 centimeter ruim boven het blad uit. Het blad blijft meestal lager dan 20 centimeter. De tuinplant is familie van de Heuchera en Tiarella. Het blad vertoont ook veel gelijkenissen. In de zomer heeft het blad een groene kleur en zijn alleen de bladstelen lichtrood gekleurd. In de winter kleurt het blad brons-rood.

 

Standplaats:

Tellima grandiflora 'Rubra' staat het liefst op een licht beschaduwde plek in de tuin. Mijterloof groeit ook vaak goed op lastige plekken in de tuin en is te gebruiken als bodembedekker. De plant vormt pollen die ieder jaar iets in omvang toenemen. Afhankelijk van de plantafstand vormt zich snel een dicht tapijt. 

 

Snoei en onderhoud:

Knip na de bloei uitgebloeide bloemen van Tellima grandiflora 'Rubra' helemaal weg. Na de winter kunnen lelijke en uitgedroogde bladeren worden verwijderd.De Tellima grandiflora 'Rubra' | Mijterloof koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.