Menu
Geen producten gevonden

» Ilex crenata 'Hetzii' - bolvorm

Ilex crenata 'Hetzii' - bolvorm

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse hulst
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond

Ilex crenata 'Hetzii' of Japanse hulst in bolvorm - Informatie:

De Nederlandse naam doet soms vermoeden dat we hier te maken hebben met een stekelige plant, maar niets is minder waar. Japanse hulst heeft, anders dan de gewone hulst, geen stekelige bladeren. De bladeren zijn daarnaast een stuk kleiner en lijken sprekend op die van de Buxus sempervirens. Ilex crenata 'Hetzii' is echter ongevoelig voor zowel de buxusschimmel als de buxusmot en dus een prima alternatief. De bladeren staan iets gebold en zijn iets lichtergroen van kleur dan bij een buxus. Het volwassen blad krijgt een diepgroene kleur.

 

Standplaats:

Japanse hulst kan zowel op een zonnige als schaduwrijke standplaats prima uit de voeten. De tuinplant heeft de voorkeur voor een lichtzure bodem. Tuinplantenwinkel.nl raadt daarom aan om bij het planten van Ilex crenata 'Hetzii' in de tuin, extra tuinturf toe te voegen. Tuinturf heeft een verzurende werking en zorgt voor een goede voedingsbodem. Als u deze bolvorm in een pot wilt plaatsen kan dat ook; gebruik in dit geval gewone potgrond.

 

Snoei en onderhoud:

Om de bolvorm van Ilex crenata 'Hetzii' te behouden, is het noodzakelijk om hem minimaal een keer per jaar te snoeien. Dit kan het beste met een heggenschaar. Knip de puntjes van de takken rond eind juni/begin juli terug in vorm. Geef eventueel een tweede snoeibeurt aan het einde van de zomer. Snoei bij koel en bewolkt weer, zodat de bladranden niet verbranden.De Ilex crenata 'Hetzii' - bolvorm | Japanse hulst koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.