Ilex crenata 'Green Lustre' - bolvorm

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse hulst
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Beschrijving

Ilex crenata 'Green Lustre' of Japanse hulst in bolvorm - Informatie:

Deze bolvorm van de Ilex crenata 'Green Lustre' heeft veel weg van een buxusbol en is daarvoor een prima alternatief. De Japanse hulst blijft groen in de winter en kan goed gesnoeid worden. Hoe vaker de hulst gesnoeid is, hoe mooier compact en vol de bol zal groeien. De tuinplant is niet gevoelig voor schimmels of rupsen en is goed winterhard.

In het voorjaar ontwikkelt Japanse hulst onopvallende, groen/gele bloemetjes, waarna zich soms bessen vormen die in het najaar en de winter zwart kleuren. Deze staan voor zover wij weten niet bekend als zijnde giftig.

 

Standplaats:

U kunt de Ilex crenata 'Green Lustre' zowel in de volle grond als in een pot planten. Als u de tuinplant in een pot zet, dient deze wel tijdig water te krijgen en is het toevoegen van extra voeding belangrijk om de plant gezond te houden. Japanse hulst kan zowel op een zonnige als schaduwrijke plek groeien.

 

Snoei en Onderhoud:

Om de bolvorm van Ilex crenata 'Green Lustre' te behouden dient de plant jaarlijks een of twee maal gesnoeid te worden. U mag de Japanse hulst het hele jaar door snoeien behalve tijdens vorst of bij extreme hitte. Het is aan te raden om de tuinplant een eerste keer te snoeien rond het einde van juni of begin juli. Snoei bij voorkeur op een bewolkte, iets koelere dag om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een tweede snoei vindt doorgaans plaats in het najaar of tijdens de winter. Gebruik bij het snoeien altijd scherp gereedschap zodat de bladeren en twijgen zo min mogelijk worden beschadigd.

De Japanse hulst heeft de voorkeur voor een humeuze, iets zure bodem. Bij het planten in de volle grond kan daarom het beste tuinturf worden toegevoegd aan het plantgat. Deze kunt u op Tuinplantenwinkel.nl bestellen. Als u de tuinplant in een pot wilt plaatsen, kunt u het beste universele potgrond gebruiken. In het voorjaar kan Ilex crenata 'Green Lustre' worden bemest met organische meststof of kunstmest. Als de plant in een pot staan raden we aan om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding te geven. Dit kan met een vloeibare meststof of organische meststof.De Ilex crenata 'Green Lustre' - bolvorm | Japanse hulst koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.