Menu
Geen producten gevonden

»

Ilex crenata 'Green Lustre' - bolvorm

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse hulst
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: N.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk

Ilex crenata 'Green Lustre' of Japanse hulst in bolvorm - Informatie:

Deze bolvorm van de Ilex crenata 'Green Lustre' heeft veel weg van een buxusbol en is daardoor een prima alternatief. De Japanse hulst blijft groen in de winter en kan goed gesnoeid worden. Hoe vaker de hulst gesnoeid is, hoe mooier compact en vol de bol zal groeien. Deze Ilex is niet gevoelig voor schimmels of rupsen en is goed winterhard.

U kunt de Ilex crenata zowel in de volle grond als in een pot planten. Als u de plant in een pot zet, dient deze wel tijdig water te krijgen en is het toevoegen van extra voeding belangrijk om de plant gezond te houden. De plant kan zowel op een zonnige als schaduwrijke plek groeien. In het voorjaar ontwikkelt de plant onopvallende groen/gele bloemetjes waarna zich soms bessen vormen die in het najaar en de winter zwart kleuren. Deze staan voor zover wij weten niet bekend als zijnde giftig.

 

Snoei en Onderhoud:

Om de bolvorm van deze plant te behouden dient de plant jaarlijks een of twee maal gesnoeid te worden. U mag de Ilex het hele jaar door snoeien behalve tijdens vorst of bij extreme hitte. Het is aan te raden om de plant een eerste keer te snoeien rond het einde van juni of begin juli. Snoei bij voorkeur op een bewolkte, iets koelere dag om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een tweede snoei vindt doorgaans plaats in het najaar of tijdens de winter. Gebruik bij het snoeien altijd scherp gereedschap zodat de bladeren en twijgen zo min mogelijk worden beschadigd.

De Japanse hulst of Ilex crenata heeft de voorkeur voor een humeuze, iets zure bodem. Bij het planten in de volle grond kan daarom het beste tuinturf worden toegevoegd aan het plantgat. Deze kunt u op Tuinplantenwinkel.nl bestellen. Als u de plant in een pot wilt plaatsen kunt u het beste universele potgrond gebruiken. In het voorjaar kan de plant worden bemest met organische meststof of kunstmest. Als de plant in een pot staan raden we aan om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding te geven. Dit kan met een vloeibare meststof of organische meststof.De Ilex crenata 'Green Lustre' - bolvorm | Japanse hulst koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.