» Echinacea purpurea 'White Swan'

Echinacea purpurea 'White Swan'

Product informatie

Nederlandse naam: Zonnehoed
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Echinacea purpurea 'White Swan' of Zonnehoed - Informatie:

Echinacea purpurea 'White Swan' is een dankbare, vaste plant met opvallende bloemen. Die bestaan uit witte, afhangende blaadjes rond een oranjegroen hart. De bloemen trekken bijen, hommels en vlinders aan en doen prima dienst als snijbloem. Deze tuinplant vormt een soort pollen. De groene bladeren zijn ovaal en vrij smal. Zonnehoed bloeit in de late zomer. Echinacea purpurea 'White Swan' is sterk, goed winterhard, kan tegen enige droogte, en tegen zeewind. In combinatie met andere witbloeiende vaste planten en siergrassen geeft deze tuinplant een mooi effect.

 

Standplaats:

Echinacea purpurea 'White Swan' geeft de voorkeur aan een (vrij) zonnige standplaats in een vruchtbare, goed waterdoorlatende bodem. Daarnaast houdt de plant van een kalkrijke bodem. Zavelgronden (een mengsel tussen zand en klei) is ideaal. Als u de planten op zandgrond wilt planten, raden we aan Zonnehoed jaarlijks te voorzien van een kalkgift.

 

Snoei en onderhoud:

Zonnehoed komt van nature in vrij droge gebieden voor, dus het gevaar voor uitdroging is, ondanks zijn zonnige standplaats, niet zo groot. De wortels van de tuinplant reiken vrij diep. Uitgebloeide bloemen kunt u wegknippen zodat de bloei langer aanhoudt, maar soms is het juist mooi om de zaadhoofden te laten staan. Deze geven in de winter ook een sierlijk aanzicht. Scheuren van de plant kan in het voor- en najaar; wortels stekken in het najaar. Dit scheuren of stekken is zeker aan te raden als Echinacea purpurea 'White Swan' wat verouderd is. Geef in het voorjaar extra basisbemesting, zodat de tuinplant in het voorjaar snel nieuwe scheuten kan maken en zo niet wordt verdrongen door andere planten.De Echinacea purpurea 'White Swan' | Zonnehoed koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.