Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over moeraseik

Naast de Zomereik, is de Moeraseik een steeds vaker toegepaste variant van de eikenbomen. De Moeraseiken hebben een vrij gelijkende groeiwijze. Ze hebben een nagenoeg rechte doorgaande stam, met daaraan vrijwel horizontale gesteltakken. Aan deze gesteltakken komen kortere takjes met daaraan de bladeren. De kroon heeft een piramidale vorm. Bij oude bomen wordt deze vorm wat ronder.

Moeraseik, een boom met mooie herfstkleuren

De Moeraseik heeft vrij grote bladeren. De randen van de bladeren zijn diep ingesneden. Voordat de bladeren van de Quercus palustris in de herfst vallen, verkleuren ze in de meest prachtige kleuren. De ene boom is wat eerder met zijn herfstverkleuring dan de andere. Zeker als er meerdere bomen bij elkaar staan, is er een kleurschakering van groen, via geel / oranje naar soms zelfs paars / rood. 

Verschillende soorten Moeraseik

De Moeraseik groeit uit tot een flinke boom. Hierdoor kan hij niet op elke plek toegepast worden. Het is voldoende ruimte nodig om de boom zich te kunnen laten ontwikkelen. Gelukkig zijn er ook minder hard groeiende soorten, zoals bijvoorbeeld de Bolvormige Quercus palustris 'Green Dwarf'. Dit is een traaggroeiende boom met een vrij dichte vertakking die nauwelijks gesnoeid hoeft te worden. Daarnaast wordt de Moeraseik ook als dakboom en als leiboom aangeboden. Ook als er weinig ruimte is, kunt u genieten van de prachtige herfsverkleuring van de Moeraseik.

Standplaats van de Moeraseik

Het is niet zo dat een Moeraseik enkel en alleen op zeer vochtige plaatsen kan groeien. Hij verdraagt een wat nattere grond wel, maar kan ook prima op wat drogere zandgronden uit de voeten. Let er wel op dat de Moeraseik de eerste jaren na aanplant tijdens warme en droge periodes op tijd een keer extra water krijgt. Oudere bomen met een groot wortelgestel, redden zich prima zonder extra watergiften.

 

zomereik of moeraseik boom grote bladeren

 

Inspiratie Moeraseik:

moeraseik kunnen erg grote bomen worden, kies voor een boom op stam om dat te beperken

 

De kroon van een Moeraseik heeft een piramidale vorm. En kan erg groot worden, dus geef hem de ruimte.

 

in de herfst verkleurt het blad in oranje rode kleuren

 

Het blad van de Moeraseik zijn vrij groot en zijn ingesneden. En verkleurt prachtig in de herfst. 

 

de moeraseik staat graag op een zon of halfschaduw plek

 

De Moeraseik houdt zoals de naam als zegt van een vochtige grond. Maar kan ook op een wat droge plaats staan met een groter wortelgestel.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.