U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Quercus palustris 'Green Dwarf' - 225 cm stam | Moeraseik | Tuinplantenwinkel.nl

Quercus palustris 'Green Dwarf' - 225 cm stam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Moeraseik
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Geel/bruin (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 40 cm
Geleverde stam hoogte: 225 cm
Beschrijving

Quercus palustris 'Green Dwarf' of Moeraseik - Informatie:
Quercus palustris 'Green Dwarf' is een variant van de eik die in een compacte bolvorm groeit en daardoor goed gebruikt kan worden in een kleinere tuin. De bladeren zijn getand en heldergroen van kleur. De herfstverkleuring van de Moeraseik is mooi donkerrood. De tuinplant verliest zijn bladeren in de winter en is goed vorstbestendig. Deze tuinplant is een mooi alternatief voor een Bolcatalpa.

Standplaats:

Quercus palustris´Green Dwarf´staat het liefst in de zon of halfschaduw in een redelijk voedselrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Voor vormbehoud mag de kroon in juni licht gesnoeid worden. Wanneer er meer gesnoeid moet worden, kunt u dat het beste in de periode oktober-november doen. Snoei alleen niet bij vorst. Strooi dan meteen wat organische mest en wat tuinturf rond de stam van de boom.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 


Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Quercus palustris 'Green Dwarf' - 225 cm stam | Moeraseik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.