Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over bladverliezende varens

Bladverliezende planten verliezen hun blad in de winter. Waarom zou je bladverliezende varens planten als er ook soorten zijn die wintergroen zijn horen we u vragen. Een reden zou kunnen zijn dat juist het stuk seizoensbeleving bij deze soorten een stuk groter is dan bij de wintergroene varentelgen. Bovendien zijn alle varens uniek en zorgt iedere bladvorm opnieuw voor verwondering. Neem vrouwenhaar of Adiantum; deze bladverliezende soort heeft in tegenstelling tot veel andere varen samengesteld blad aan zwarte stelen. De blaadjes geven de plant een fragiel uiterlijk en maakt ze uniek in haar soort.

De meeste varens verlangen een schaduwrijke plek in de tuin zodat ze beschermd zijn tegen de felle middagzon. Het blad blijft op die manier de hele zomer door fris van kleur en krijgt geen bruine bladranden. De planten laten zich goed combineren met andere vaste planten. Kies dan bijvoorbeeld voor grofbladige soorten, waardoor er een groot contrast ontstaan met het vaak fijne varenblad. Hosta is een prima voorbeeld.

Bladverliezende varens bij Tuinplantenwinkel.nl

Een andere bijzondere verschijning is de Dryopteris erythrosora ‘Prolifica’ waarbij het nieuwe blad een koperkleur heeft en daarna groen verkleurt. Het blad van deze soort blijft in de winter deels groen maar verdort bij strenge vorst. Naast deze soorten kunt u bij Tuinplantenwinkel nog meer bijzondere varens kopen. Alle planten worden in pot geleverd en zijn het hele jaar door te planten. Bij iedere plantsoort vindt u een beschrijving van de kenmerken en toepassingsmogelijkheden met daarnaast ons advies voor het aantal planten per vierkante meter.

Bladverliezende varens

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.