Menu
Geen producten gevonden

»

Osmunda regalis

Product informatie

Nederlandse naam: Koningsvaren
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Osmunda regalis of Koningsvaren - Informatie:

De Koningsvaren doet zijn naam in ons land eer aan. Osmunda regalis is de grootste varensoort die van nature in ons land voorkomt. De uiteindelijke hoogte van Osmunda regalis is 150 cm, soms zelfs wel tot 2 meter hoog. De sporen van deze tuinplant zitten niet (zoals gewoonlijk bij varens) aan de onderzijde van de bladeren, maar staan in pluimen die boven de bladeren uitsteken. Osmunda regalis is een bladverliezende soort. In de herfst krijgt het blad van deze tuinplant een mooie verkleuring. Vanwege zijn grootte, moet u goed nadenken of er ruimte isvoor deze prachtige Koningsvaren.  Als u goed naar het volwassen blad van de Koningsvaren kijkt, dan ziet u dat het blad dubbel geveerd is; de zijblaadjes zijn afzonderlijke geveerde bladeren. 

 

Standplaats:

Koningsvaren houdt van een beschutte standplaats (uit de wind) in de halfschaduw of schaduw, in een goed doorlaatbare, humusrijke, vochtige tot drassige grond. Als hij maar vochtig staat, kan Osmunda regalis zelfs in de volle zon uit de voeten. Het is een geschikte tuinplant voor de bostuin,  een informele tuin en kan toegepast worden tussen struiken of langs de waterkant. Het is daarbij een geschikte kustplant.

 

Snoei en onderhoud:

Liefst niet snoeien, weinig onderhoud. Als de wortelstok beschadigt duurt het jaren voor deze varen zich weer herstelt. Om de zuurgraad van de bodem te vergroten, kunt u eens wat turf rond deze plant strooien.De Osmunda regalis | Koningsvaren koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.