» Athyrium filix-femina

Athyrium filix-femina

Product informatie

Nederlandse naam: Wijfjesvaren
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Athyrium filix-femina of Wijfjesvaren - Informatie:

Athyrium filix-femina is op zijn mooist in het vroege voorjaar als de nieuwe grote bladeren zich ontvouwen (ontrollen). Ze zijn dan prachtig fris lichtgroen van kleur. De Nederlandse naam Wijfjesvaren doet vermoeden dat er ook een Mannetjesvaren is. Die is er ook, alleen is dat een compleet andere soort dan het Wijfjesvaren. Ze hebben beide niks met elkaar te maken. Athyrium filix-femina is een bladverliezende tuinplant. Het fijn geveerde blad verkleurt in het najaar eerst geel waarna het afsterft.  Omdat de Athyrium filix-femina een grotere varensoort is (1meter), heeft hij ook in de tuin voldoende ruimte nodig om tot ontwikkeling te komen. Vanwege zijn grootte is het een perfecte soort voor onder volwassen bomen, zoals in een bostuin of in een plantvak dat in diepe schaduw ligt. Deze varensoort is ook geschikt als kustplant. 

 

Standplaats:

Wijfjesvaren staat, net als de meeste varens  bij voorkeur op een standplaats in de half(schaduw), in een humusrijke, doorlaatbare iets zure normele vochtige tuingrond.

 

 

Snoei en onderhoud:

In de winter kunt u het afgestorven blad wegknippen, in het voorjaar ontrollen dan weer nieuwe bladeren. In de winter kunt u deze tuinplant het beste beschermen tegen vorst en droge koele wind; leg dan eventueel doeken over de plant of breng een laag afgevallen bladeren over de varen aan. Af en toe wat turf rond de varen aanbrengen voor een wat zurig klimaat. Geen kalk! In droge periodes water geven.De Athyrium filix-femina | Wijfjesvaren koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.