» Athyrium niponicum 'Pictum'

Athyrium niponicum 'Pictum'

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse regenboogvaren
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen/grijs
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Athyrium niponicum 'Pictum' of Regenboogvaren - Informatie:

Athyrium nipponicum 'Pictum' zal zo ongeveer de meest kleurrijke varen zijn die u tegen kunt komen. Het blad van de Athyrium niponicum 'Pictum' kleurt van licht tot donkergroen via geel/groen naar bijna zilverkleurig. De nerf van het blad kleurt dan weer roodachtig. Door deze kleurschakering staat de Regenboogvaren het mooiste als solitaire groep in de border. Deze varens kunnen perfect tussen bodembedekkers geplant worden, voor het breken van de vlakken en het aanbrengen van hoogtewerking. Regenboogvaren is niet wintergroen. Het blad sterft af.

 

Standplaats:

Bij voorkeur op een schaduw plek, bijvoorbeeld onder bomen of grote heesters. Zet deze varen ook weer niet te donker; zeker niet in de zon, want dan wordt het blad geel. In een normale tuingrond  bij voorkeur humusrijk, zuur en eventueel iets vochtig.

 

Snoei en onderhoud:

Afgestorven blad knipt u in de winter of in het vroege voorjaar af, waarna in het voorjaar weer nieuwe bladeren uitrollen. Om de grond wat zuur te maken , strooit u af en toe wat turf bij de plant.De Athyrium niponicum 'Pictum' | Japanse regenboogvaren koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.