» Prunus nucipersica 'Flavortop' - laagstam

Prunus nucipersica 'Flavortop' - laagstam

Product informatie

Nederlandse naam: Nectarine
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 - 300 cm
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Augustus
Geleverde stam hoogte: 50 cm

Prunus nucipersica 'Flavortop' - laagstam of Nectarine 'Flavortop' - Informatie:

De Prunus nucipersica 'Flavortop' - laagstam bloeit in februari-maart opvallend en uitbundig met dieproze bloemen, die uitgroeien tot rode, zoete sappige nectarines, met stevig geel vruchtvlees die in augustus te oogsten zijn. Nectarine 'Flavortop' verliest in de winter zijn bladeren en is redelijk vorstbestendig.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst op een beschutte plaats in de zon bijvoorbeeld tegen een muur op het zuiden in een humusrijke, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei de Prunus nucipersia 'Flavortop' altijd in de zomer en niet in het najaar of winter. Nectarines dragen vruchten op loten die het jaar ervoor zijn gevormd. Het is belangrijk om deze scheuten elk jaar te dunnen. Knip de takjes waar dit jaar vruchten aan hangen weg en geef zo de nieuwe loten de ruimte voor het jaar erop. Zorg verder voor een open structuur van de boom. Elkaar kruisende, vormverstorende takken kunnen weggeknipt worden.

 

Let op dat in het Nederlandse klimaat de krulziekte in de Nectarineboom kan komen. Deze ziekte is lastig te bestrijden. Mocht het in de boom komen te zitten, zorg er dan voor dat aangetaste bladeren (het blad gaat krullen, of is misvormd) zo snel mogelijk van de fruitboom verwijderd worden. Door de boom op de juiste standplaats aan te planten en voldoende voeding te geven (bijvoorbeeld Culterra of koemestkorrel), blijft de Nectarine gezond en is de kans een stuk kleiner dat de boom er last van krijgt. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Prunus nucipersica 'Flavortop' - laagstam | Nectarine koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.