» Allium siculum

Allium siculum

Product informatie

Nederlandse naam: Bulgaarse ui
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Groen/purper
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Plantafstand: 20 cm
Bolmaat (omtrek): 8/10 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze

Allium siculum / Nectaroscordum siculum of Bulgaarse ui / Sierui - Informatie:

De naamgeving van dit bolgewas zorgt nog wel eens voor onduidelijkheid. Nectaroscordum werd altijd gezien als een op zichzelf staand geslacht. Later heeft onderzoek uitgewezen dat deze bol behoort tot de Allium-familie. Op veel plaatsen wordt nog de oude naam Nectaroscordum siculum gebruikt. Wij hebben ervoor gekozen om hem met zijn officiële naam op te nemen (Allium siculum).

Tot zover de naamgeving, nu wat informatie over de plant zelf! In tegenstelling tot de meeste andere Allium soorten, heeft de Allium siculum hangende, klokvormige bloemetjes. De bloemetjes zijn groen/wit met een donkerroze streep en geven veel nectar. Vlinders en bijen zijn dan ook dol op de Bulgaarse Sierui. De Allium siculum heeft een bloemstengel die ongeveer 90 cm hoog wordt, met grote bloemen van ongeveer 15 cm doorsnede. 

 

Standplaats:

Bulgaarse ui staat bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. De Allium siculum komt het beste tot zijn recht in een grotere border en combineert mooi met verschillende soorten siergrassen. Hij kan goed uit de voeten in kleigrond, maar let op dat de grond wel goed draineert, zodat de grond niet te vochtig is. Allium siculum kan ook in bloempotten op het terras of balkon gezet worden.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Allium siculum tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). 

 

Om ervoor te zorgen dat de bol van de Allium siculum na de bloei voldoende energie kan opnemen om het jaar erop weer te kunnen bloeien, is het belangrijk om het blad pas te verwijderen als het gaat verkleuren. De bol haalt namelijk veel voeding en energie uit het blad. Door de uitgebloeide bloem juist wel te verwijderen, gaat er nog meer energie richting de bol. Daarnaast zorgt een jaarlijkse gift van organische mest (Culterra, koemest, of biomest) in het voorjaar voor sterkere bollen en een betere bloei. 

 



De Allium siculum | Bulgaarse ui koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.