Allium christophii

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sierui/Sterrenlook
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Purperroze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Plantafstand: 30 cm
Bolmaat (omtrek): 10/12 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze
Beschrijving

Allium christophii of Sierui / Sterrenlook - Informatie:

Als u de bloem van de Allium christophii eens goed bekijkt, dan is meteen duidelijk waar de Nederlandse naam van deze Sierui vandaan komt. De bloem van de Allium christophii bestaat uit stervormige bloemetjes met hele smalle lancetvormige bloemblaadjes. Hierdoor heeft de bloem van de Sterrenlook een wat meer open karakter. De bloeiwijze van Sierui bestaat uit een bloemstengel met bovenin vele kleine bloemetjes die gezamenlijk een bol vormen. Afhankelijk van de soort is de bloemstengel langer of korter en de bolvormige bloeiwijze groter of kleiner. De Allium christophii heeft een bloemstengel die ongeveer 20 tot 30 cm hoog wordt, met grote bloemen van ongeveer 15 cm doorsnede. Deze soort leent zich goed voor gebruik in een boeket en als droogbloem.

 

Standplaats:

Sterrenlook staat bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. De Allium christophii komt het beste tot zijn recht in een plantvak met lage bodembedekkende beplanting. Let op dat de bollen niet te dicht bij elkaar geplant worden vanwege de grootte van de bloemen.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Allium christophii tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). 

 

Om ervoor te zorgen dat de bol van de Allium christophii na de bloei voldoende energie kan opnemen om het jaar erop weer te kunnen bloeien, is het belangrijk om het blad pas te verwijderen als het gaat verkleuren. De bol haalt namelijk veel voeding en energie uit het blad. Daarnaast zorgt een jaarlijkse gift van organische mest (Culterra, koemest, of biomest) in het voorjaar voor sterkere bollen en een betere bloei. 

 De Allium christophii | Sierui/Sterrenlook koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.