Allium 'Purple Sensation'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sierui
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Paars
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Plantafstand: 20 cm
Bolmaat (omtrek): 10/12 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze
Beschrijving

Allium 'Purple Sensation' of Sierui - Informatie:

De Allium 'Purple Sensation' is een hogere soort met opvallend donkerpaarse bloemen waar volop vlinders en bijen op af komen. De bloeiwijze van Sierui bestaat uit een bloemstengel met bovenin vele kleine bloemetjes die gezamenlijk een bol vormen. Afhankelijk van de soort is de bloemstengel langer of korter en de bolvormige bloeiwijze groter of kleiner. De Allium 'Purple Sensation' heeft een bloemstengel die ongeveer 90 cm hoog wordt, met vrij grote bloemen van ongeveer 10 cm doorsnede.

 

Standplaats:

Sierui staat bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. De Allium 'Purple Sensation' past perfect in de bloeiende vaste planten border. Ook in een vak met lagere siergrassen zoals Carex of Festuca, komt deze soort sierui prima tot zijn recht. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Allium 'Purple Sensation' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). 

 

Om ervoor te zorgen dat de bol van de Allium na de bloei voldoende energie kan opnemen om het jaar erop weer te kunnen bloeien, is het belangrijk om het blad pas te verwijderen als het gaat verkleuren. De bol haalt namelijk veel voeding en energie uit het blad. Daarnaast zorgt een jaarlijkse gift van organische mest (Culterra, koemest, of biomest) in het voorjaar voor sterkere bollen en een betere bloei. De Allium 'Purple Sensation' | Sierui koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.