» Allium Mix Paars-Wit

Allium Mix Paars-Wit

Product informatie

Nederlandse naam: Sierui mix
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Paars - wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Plantafstand: 20 cm
Bolmaat (omtrek): 10/12 cm
Inhoud verpakking: 15 stuks

Allium Mix Paars-Wit of Sierui mix - Informatie:

Zoals elke hogere Allium komt ook deze mix van paarse en witte bollen goed tot zijn recht in de border met late voorjaarsbloeiers. De bloeiwijze van Allium bestaat uit een bloemstengel met bovenin vele kleine bloemetjes die gezamenlijk een bol vormen. Afhankelijk van de soort is de bloemstengel langer of korter en de bolvormige bloeiwijze groter of kleiner. Deze mix heeft een bloemstengel die ongeveer 80 cm hoog wordt, met vrij grote bloemen.

 

Standplaats:

Sierui staat bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. De Alliums in deze mix worden ongeveer 80 cm hoog, waardoor ze perfect passen in een border met lagere vaste planten. Ook in een vak met lagere siergrassen zoals Carex of Festuca, komt deze mix van paars en witbloeiende Alliums prima tot zijn recht. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Allium Mix Paars-wit tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). 

 

Om ervoor te zorgen dat de bol van de Allium na de bloei voldoende energie kan opnemen om het jaar erop weer te kunnen bloeien, is het belangrijk om het blad pas te verwijderen als het gaat verkleuren. De bol haalt namelijk veel voeding en energie uit het blad. Daarnaast zorgt een jaarlijkse gift van organische mest (Culterra, koemest, of biomest) in het voorjaar voor sterkere bollen en een betere bloei. De Allium Mix Paars-Wit | Sierui mix koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.