Allium nigrum

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Zwarte look
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Plantafstand: 20 cm
Bolmaat (omtrek): 10/12 cm
Inhoud verpakking: 15 stuks
Beschrijving

Allium nigrum of Zwarte look - Informatie:

Zowel de Nederlandse als de Latijnse naam van deze Sierui, doet vermoeden dat de bloem zwart of donker van kleur zal zijn. Niks is minder waar, de bloemen van de Allium nigrum zijn wit van kleur. Het zwarte in de naam verwijst naar de kleur van de vruchtbeginsels. Waar de bloemen van de meeste Allium soorten rond bolvormig zijn, vormen de kleine bloemetjes van de Allium nigrum een halve bol. De bloemstengel is 80 cm hoog en de bloemen hebben een doorsnede van ongeveer 10 cm.

 

Standplaats:

Zwarte look staat bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. De Allium nigrum kan een plek krijgen in de vaste planten border, op een plek met lagere planten er omheen. De Allium nigrum kan eventueel ook op een wat drogere grond uit de voeten. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Allium nigrum tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). 

 

Om ervoor te zorgen dat de bol van de Allium nigrum na de bloei voldoende energie kan opnemen om het jaar erop weer te kunnen bloeien, is het belangrijk om het blad pas te verwijderen als het gaat verkleuren. De bol haalt namelijk veel voeding en energie uit het blad. Daarnaast zorgt een jaarlijkse gift van organische mest (Culterra, koemest, of biomest) in het voorjaar voor sterkere bollen en een betere bloei. De Allium nigrum | Zwarte look koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.