U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Allium 'Mount Everest' | Sierui | Tuinplantenwinkel.nl

Allium 'Mount Everest'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sierui
Bloeitijd: April - Juni
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Grijs/groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 125 cm
Plantafstand: 30 cm
Bolmaat (omtrek): 16/18 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze
Beschrijving

Allium 'Mount Everest' of Sierui - Informatie:

Of de bloemen van deze Sierui net zo hoog boven het maaiveld uitsteken als de toppen van de Mount Everest richting de hemel gaan, valt nog te bezien, maar zeker is wel dat de kleur van de bloemen van de Allium 'Mount Everest' net zo zuiver wit zijn als de besneeuwde bergtoppen van de bergketen waar hij naar vernoemd is. De bloemstengels van deze Sierui worden tot wel 125 cm hoog en zijn daarmee een van de hoogste van alle Sieruien. De bloemen hebben een doorsnede van 15 cm.

 

Standplaats:

De Allium 'Mount Everest' combineert mooi met een van de paarsbloemige Allium soorten zoals de 'Globemaster' en 'Gladiator' in een grotere vaste planten border. Ook komen de grote witte bloemen prachtig tot zijn recht in een zonnige border tegen een donker gebeitste houten gevel van een schuurtje of schutting.

 

Snoei en onderhoud:

Om ervoor te zorgen dat de bol van de Allium 'Mount Everest' na de bloei voldoende energie kan opnemen om het jaar erop weer te kunnen bloeien, is het belangrijk om het blad pas te verwijderen als het gaat verkleuren. De bol haalt namelijk veel voeding en energie uit het blad. Daarnaast zorgt een jaarlijkse gift van organische mest (Culterra, koemest, of biomest) in het voorjaar voor sterkere bollen en een betere bloei. De Allium 'Mount Everest' | Sierui koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.