» Allium 'Gladiator'

Allium 'Gladiator'

Product informatie

Nederlandse naam: Sierui
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Paars
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 125 cm
Plantafstand: 30 cm
Bolmaat (omtrek): 16/18 cm
Inhoud verpakking: 5 stuks

Allium 'Gladiator' of Sierui - Informatie:

De Allium Gladiator is een van de bekendste en opvallendste sieruien. Hij bloeit met gigantische paarse bloemen van wel meer dan 20cm doorsnede. Deze bloemen staan op sterke, dikke rechte stengels. De bloeiwijze van Sierui bestaat uit een bloemstengel met bovenin vele kleine bloemetjes die gezamenlijk een bol vormen. De bolvormige bloem van de Allium 'Gladiator' bestaat uit wel honderden van deze kleine bloemetjes. Afhankelijk van de soort is de bloemstengel langer of korter en de bolvormige bloeiwijze groter of kleiner. De Allium 'Gladiator' heeft een lange dikke bloemstengel die ongeveer 100cm hoog wordt, met daar bovenop grote bloemen van ongeveer 20 cm doorsnede.

 

Standplaats:

De Sierui staat bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. De Allium 'Gladiator' komt het beste tot zijn recht in een grotere border aangeplant tussen andere vaste planten. Ook in een vak met siergrassen staat deze Sierui mooi. Let op dat de bollen niet te dicht bij elkaar geplant worden vanwege de grootte van de bloemen.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Allium 'Gladiator' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). 

 

Om ervoor te zorgen dat de bol van de Allium 'Gladiator' na de bloei voldoende energie kan opnemen om het jaar erop weer te kunnen bloeien, is het belangrijk om het blad pas te verwijderen als het gaat verkleuren. De bol haalt namelijk veel voeding en energie uit het blad. Daarnaast zorgt een jaarlijkse gift van organische mest (Culterra, koemest, of biomest) in het voorjaar voor sterkere bollen en een betere bloei. De Allium 'Gladiator' | Sierui koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.