Rosa 'White Dorothy' - op stam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Treurroos op stam
Bloeitijd: Juni -November
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 24 cm
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Rosa 'White Dorothy' of Stamroos - Informatie
De Rosa 'White Dorothy' of 'White Dorothy Perkins' is een van oorsprong zomerbloeiend klimroos die in dit geval wordt aangeboden als treurroos. De afhangende twijgen zorgen voor een waterval aan bloemen. Deze roos is geënt op een hoge stam zodat de takken goed naar beneden kunnen groeien. De 'White Dorothy' bloeit zeer rijk in de zomermaanden juni en juli, om vervolgens sporadisch na te bloeien.  De groei is vrij sterk. De roos maakt langere ranken dan de gewone 'Dorothy Perkins'. Snoei deze treurroos niet in het voorjaar maar na de bloei. De bloemen verschijnen aan twee-jarige scheuten. De kleine bijna witte bloemen staan in grote bundels bijeen. De bloemen zijn licht geurend. Deze roos is resistent tegen zeewind. Enig nadeel is de gevoeligheid voor meeldauw later in het jaar. Zorg ervoor dat u deze roos op een zonnige en open plek plaatst. Deze Rosa 'White Dorothy' is een selectie van Cant & Sons (UK) uit 1908.

Treurrozen zijn klimrozen op stam. Deze rozensoorten maken lange buigzame twijgen. Doordat ze geen houvast hebben, gaan deze twijgen overhangen waardoor er een prachtig bloeiende treurvorm ontstaat. De treurrozen zijn op een hogere stam geënt. Hierdoor komt de treurvorm mooier tot zijn recht. 

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van rozen. Stamrozen hebben hetzelfde onderhoud nodig als struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Let op: de stamhoogte kan iets afwijken, zo'n 5-10cm maximaal. Voor snoei- en onderhoudstips voor de stamroos 'White Dorothy' klik hier!De Rosa 'White Dorothy' - op stam | Treurroos op stam koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.