Iris hollandica 'Blue'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Hollandse iris
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Blauw
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard (goed doorlatende grond)
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10-15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 50/70 cm
Plantafstand: 10-15 cm
Bolmaat (omtrek): 7/8 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze
Beschrijving

Iris hollandica 'Blue' of Hollandse iris - Informatie:

Statige iris met vrij hoge stelen van ongeveer 50-70 centimeter. Daarbovenuit verschijnen helderblauwe bloemen in het voorjaar. Dit bolgewas combineert fraai met siergrassen die al zich al snel in het voorjaar ontwikkelen zoals struisriet.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Iris hollandica 'Blue' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Dek de bodem af met een laagje mulch of turf.

 

Iris hollandica 'Blue' bloeit in mei en/of juni. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet weg, maar laat het in zijn geheel afsterven. Geef eventueel wat extra organische meststof tijdens de bloei van de plant. Door de plant te combineren met vaste planten die na de bloei vaak snel opkomen valt het afstervende blad niet meer op. Tegelijkertijd geniet u het volgend jaar opnieuw van de prachtige bloemen.De Iris hollandica 'Blue' | Hollandse iris koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.