U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Fritillaria imperialis 'Aurora' | Keizerskroon | Tuinplantenwinkel.nl

Fritillaria imperialis 'Aurora'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Keizerskroon
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Oranje
Geurend: Licht geurend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard (goed doorlatende grond)
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15-20 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 70/80 cm
Plantafstand: 20 cm
Bolmaat (omtrek): 20/24 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze
Beschrijving

Fritillaria imperialis 'Aurora' of Keizerskroon - Informatie:

De Keizerskroon behoort tot de klassieke bolgewassen. De Fritillaria imperalis 'Aurora' heeft prachtige oranjekleurige bloemen in het vroege voorjaar. De bloemen groeien bovenaan stevige, lange stelen. De Deze stelen zijn aan de onderkant rijkelijk bebladerd. Kenmerkend is daarnaast ook de kroon met bladeren die boven de bloemen lijkt te zweven en de plant wat uiterlijk betreft wat gelijkenissen geeft met een ananas. Laat u vooral betoveren door de vrolijk gekleurde bloemen! Helemaal in combinatie met de geelbloeiende Fritillaria imperalis 'Lutea'.

 

Standplaats:

De Fritillaria imperialis 'Aurora' combineert prima met andere vaste planten. Zorg er wel voor dat deze planten lager zijn dan de bloemstelen van de Keizerskroon. Als de bloemstelen ruim boven de onderbeplanting uitstken, dan komt deze bloembol het beste tot zijn recht. Plant de Keizerskroon solitair of in kleine groepjes van maximaal 3 stuks tussen andere vaste planten.

 

Snoei en onderhoud:

Het is aan te raden om de bollen bij het planten onder een lichte hoek te planten om te voorkomen dat er water in de bol blijft staan. Keizerskroon is geen echte ‘verwilderaar’, maar komt wel elk jaar terug, mits geplant op een voedingsrijke bodem. Op zich is de Fritillaria imperialis 'Aurora' winterhard, maar bij strenge vorst kunt u de plek waar de bollen staan beschermen tegen de ergste kou door er een laag blad of een oude deken overheen te leggen. Vooral wanneer de grond iets natter is, is deze bescherming aan te raden.

Vanaf het vroege voorjaar, wanneer de plant zijn bovengronds ontwikkelt, is het aan te raden de plant extra te bemesten met een organische meststof zodat de plant ook in het opvolgende jaar goed bloeit.

 

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Fritillaria imperialis 'Aurora' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15-20 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten)De Fritillaria imperialis 'Aurora' | Keizerskroon koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.