» Fritillaria imperialis Mix

Fritillaria imperialis Mix

Product informatie

Nederlandse naam: Keizerskroon mix
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel - Oranje
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 20 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Plantafstand: 25 cm
Bolmaat (omtrek): 18/20 cm
Inhoud verpakking: 3 stuks

Fritillaria imperialis Mix of Keizerskroon mix - Informatie:

Dat ook de Keizerskroon familie is van het geslacht Fritillaria is goed te zien aan de kenmerkende hangende klokvormige bloemen. Bij de Fritillaria imperialis staan deze bloemen in een krans bovenin de bloemstengel. Deze krans van bloemen met daarboven nog de kelkbladeren heeft wel wat weg van een kroon, vandaar ook de Nederlandse naam Keizerskroon. In deze mix zitten diverse gele en oranje bloeiende cultivars. De bollen hebben een bepaalde sterke geur. Het verhaal gaat dat deze geur muizen en mollen op afstand zou houden. 

 

Standplaats:

De Fritillaria imperialis Mix combineert prima in een vaste plantenborder. Plant de Keizerskroon in kleine groepjes tussen andere vaste planten. 

 

Snoei en onderhoud:

Het is aan te raden om de bollen bij het planten onder een lichte hoek te planten om te voorkomen dat er water in de bol blijft staan. Keizerskroon is geen echte ‘verwilderaar’, maar komt wel elk jaar terug. Op zich is de Fritillaria imperialis Mix winterhard, maar bij strenge vorst kunt u de plek waar de bollen staan beschermen tegen de ergste kou door er een laag blad of een oude deken overheen te leggen. U kunt de bollen ook zo snel mogelijk nadat het blad is afgestorven rooien. Bewaar ze op een droge plaats  tot het planten in het najaar.

 

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Fritillaria imperialis Mix tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 20 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten)De Fritillaria imperialis Mix | Keizerskroon mix koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.