U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Chionodoxa luciliae | Sneeuwroem | Tuinplantenwinkel.nl

Chionodoxa luciliae

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sneeuwroem
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Blauw
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Bolmaat (omtrek): 5/+ cm
Inhoud verpakking: 25 stuks
Beschrijving

Chionodoxa luciliae of Sneeuwroem - Informatie:

De Chionodoxa wordt nogal eens Scilla genoemd. Beide soorten lijken veel op elkaar, er zijn maar enkele kleine verschillen tussen deze twee soorten bloembollen. Het gaat dan over kleine details als meeldraden. Het kan dus voorkomen dat dezelfde bloembol onder de naam Scilla luciliae wordt aangeboden. De Chionodoxa luciliae heeft kleine lichtblauwe stervormige bloemetjes. Het is een soort die zich goed kan vermeerderen. 

 

Standplaats van de Chionodoxa luciliae

Sneeuwroem kan prima op een plekje in de zon staan. Het is een laagblijvende bloembol die het mooiste tot zijn recht komt als hij in (grotere) groepen wordt aangeplant. Hij kan ook goed in het gazon gezet worden. Ook onder bladverliezende bomen kan de Sneeuwroem goed gedijen. Op het moment dat ze bloeien, zijn de bomen nog kaal. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Chionodoxa luciliae tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten)

 

Chionodoxa luciliae komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet weg, maar laat dit afsterven. Hierdoor kan de bol weer aansterken voor het volgende groeiseizoen. Ook als de Sneeuwroem in het gras wordt toegepast is het belangrijk om het loof niet direct na de bloei weg te maaien. Let op dat u bij Chionodoxa lucilae ook uitgebloeide bloemen laat staan. Deze bloembol vermeerdert zich namelijk ook via zaadvorming. De Chionodoxa luciliae | Sneeuwroem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.