U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Chionodoxa 'Pink Giant' | Sneeuwroem | Tuinplantenwinkel.nl

Chionodoxa 'Pink Giant'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sneeuwroem
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 5 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Bolmaat (omtrek): 5/6 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze
Beschrijving

Chionodoxa 'Pink Giant' of Sneeuwroem - Informatie:

Chionodoxa is een nauw aan scilla verwant gewas. Het is een ijzersterk bolgewas dat zich zeer goed leent voor verwildering. Deze plant kan daarbij zowel in de zon als in de schaduw goed groeien. Zelfs als onderbeplanting bij (bladverliezende) heesters is dit een zeer aan te raden plant en zorgt daarmee voor kleur in de tuin alvorens het blad van de heesters de show gaan stelen.

Chionodoxa 'Pink Giant' is geen uitzondering op het bovenstaande wat betreft sterkte. De bloemen hebben echter een roze kleur in plaats van de veel meer toegepaste blauwbloemige soortgenoten.

 

Standplaats:

Chionodoxa 'Pink Giant' groeit gemakkelijk in alle goed doorlatende grondsoorten op een zonnige of (half) schaduwplaats. Goed te combineren met Scilla en Crocus. Kan ook in het gras of onder loofbomen worden geplant.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Chionodoxa 'Pink Giant' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten)

 

Chionodoxa 'Pink Giant' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet weg, maar laat dit afsterven. Hierdoor kan de bol weer aansterken voor het volgende groeiseizoen. Ook als de Sneeuwroem in het gras wordt toegepast is het belangrijk om het loof niet direct na de bloei weg te maaien. 

 De Chionodoxa 'Pink Giant' | Sneeuwroem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.