Helleborus niger

Product informatie

Specificaties
Nederlandse naam: Kerstroos
Bloeitijd: Januari - Maart
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Productcode: 34HE-1008

Waarom Helleborus niger kopen of Kerstroos kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Kerstroos bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Helleborus niger aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Kerstroos en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Helleborus niger is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Helleborus niger op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Kerstroos dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Helleborus niger, of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Beschrijving

Helleborus niger of Kerstroos

Zoals de Nederlandse naam al doet vermoeden, kleurt Helleborus niger vanaf de kerstperiode tot aan maart de tuin met witte bloemen, die naarmate de bloei vordert, roze kleuren. Zodra de bloemknoppen aan de tuinplant komen, kunt u een deel van de bladeren van de Kerstroos wegknippen, zodat de bloemen nog meer opvallen.

 

Standplaats Helleborus niger

Helleborus niger staat het liefst op een beschutte plaats in de halfschaduw in een vochthoudende, humusrijke bodem, die niet zurig mag zijn.

 

Helleborus niger snoeien en onderhouden

Geef tijdens de bloei van de Kerstroos wat organische mest en eventueel een handje kalk; beslist geen tuinturf! Na de bloei kunt u de stengels en de uitgebloeide bloemen van de Helleborus niger terug knippen; dit bevordert de groei van nieuwe knoppen aan de tuinplant.

 

Veelgestelde vragen over Helleborus niger:

Waar moet een Helleborus staan?

Antwoord: Helleborus heeft verschillende Nederlandse namen, zoals Kerstroos, Nieskruid, stinkend Nieskruid en Oosterse Kerstroos. Helleborus niger, kerstroos, Helleborus orientalis en Helleborus foetidus, nieskruid staan graag allemaal op een beschutte plaats in de tuin. Het beste is in de halfschaduw, de grond moet vochthoudend zijn en humusrijk eventueel licht zure grond mag ook. Zorg er wel voor dat overtollig water goed weg kan. Omdat er weinig vaste planten zijn die in de schaduw kunnen staan is dit zeker een verrijking voor de tuin. Helleborus foetidus wordt ook wel stinkend nieskruid genoemd deze heeft groene bloemen. Verplant de planten indien nodig in het vroege voorjaar of najaar. Als de grond te zuur mocht zijn kan men eventueel kalk bij geven, de grond hoeft niet perse kalkrijk te zijn.

 

Hoe groot wordt Helleborus niger?

Antwoord: De Helleborus niger, Kerstroos wordt als volgroeide plant ongeveer 20cm hoog. Het is een wintergroene vaste plant met witte bloemen. De prachtige bloemen verschijnen in een bloeiperiode van januari tot maart. De planten staan het beste in de volle grond en als ze op een goede plek staan groeien de pollen steeds groter uit. Nieuw blad wordt vooral gevormd op het einde van de zomer. Op den duur kunnen deze makkelijk gescheurd worden en opnieuw uitgeplant worden in de tuin. De Helleborus niger is goed winterhard.

 

Welke Helleborus bloeit het langst?

Antwoord: De Helleborus soorten bloeien eigenlijk allemaal even lang, zelfs in de schaduw. Helleborus niger, Kerstroos geeft witte bloemen die naar roze kunnen uit bloeien, Helleborus foetidus nieskruid geeft lichtgroene bloemen en de Helleborus orientalis is verkrijgbaar in allerlei tinten. Vaak zijn deze bloemen gespikkeld, paars en soms met een roze blos tot wit. De eerst bloemen kunnen soms zelf al in december verschijnen, maar normaal is de bloeiperiode van januari tot maart. Alle soorten Helleborus zijn wintergroen. Als de Helleborus in bloei staat is er verder weinig in de tuin dat ook staat te bloeien. De Helleborus is zelf een plant die in de schaduw nog bloemen geeft.

 

Wat doen met Helleborus in de zomer?

Antwoord: In de loop van de zomer verdwijnen de bladeren van de Helleborus soorten. Soms komt er aan het einde van de zomer bladvlekkenziekte op voor, maar dat is niet erg omdat het oude blad toch verdwijnt. Rond september zult u zien dat er weer nieuwe verse bladeren aan komen. In de loop van het voorjaar kan men organische meststoffen bij geven. Een organische meststof zorgt er voor dat de plant nieuwe energie kan steken in de groei en het aanmaken van nieuwe bloemen in het volgende seizoen. Zorg dat de planten in de zomer voldoende water krijgen, ook als ze in de schaduw staan, als het warm is. Als men de planten wil verplanten dan even opnieuw aanplantgrond bij geven en eventueel wat plantenvoeding.

 

Waar plant ik een Helleborus?

Antwoord: De standplaats van de Helleborus is het beste in de halfschaduw tot schaduw. De Helleborus produceert als de standplaats en de grond goed is zeker iedere winter bloemen. Helleborus niger kerstroos kan ook in een pot staan voor op een balkon of terras. De Helleborus niger, Kerstroos is goed winterhard en kan goed tegen de vorst. De standplaats van de Helleborus kan in de tuin staan onder een boom mits de grond humusrijk is. In de volle grond kunt u het beste wat aanplantgrond aan de wortels doen tijdens het aan planten.

 

Hoe verzorg je een Helleborus?

Antwoord: Helleborus houdt van en plaats in de halfschaduw tot schaduw in de volle zon kan het blad van de plant namelijk snel verbranden. Knip alleen de uitgebloeide bloemen weg en knip in de loop van de zomer het oud blad weg. Verder kunt u een organische meststof bijgeven zo plant energie heeft om nieuwe bladeren en bloemen aan te maken. Zeker bij nieuwe planten zou u met aanplanten wat aanplantgrond kunnen gebruiken. Soms kan het zijn dat de Helleborus last heeft van slakken, dus af even kijken als u gaten in het blad ziet en deze kunt u dan het beste even weg vangen, zeker als de planten in de schaduw staan.

 

Is Helleborus meerjarig?

Antwoord: Het maakt niet uit welk soort Helleborus u kiest maar ze zijn allemaal meerderjarig zoals vele vaste planten. De nieuwe knoppen worden gevormd in de loop van de zomer en de eerste bloemen kunnen als verschijnen in de maand december. De groei van het nieuwe blad is aan het einde van de zomer. De hoofd bloei begint in januari tot maart.

 

Hoeveel Helleborus per m2?

Antwoord: Helleborus plant u ongeveer 9 stuks per m2 als u een 9 cm pot heeft. Bij een grotere maat bijvoorbeeld een 1,5 liter pot gebruikt u 7 planten per m2. Dus let op de potmaat die u kiest. Met het planten gebruikt u het beste aanplantgrond. Zorg dat de plant in de schaduw staan, de plant houdt namelijk niet van het volle zonlicht. Als de grond niet humusrijk genoeg is kunt u wat compost door de grond mengen voor dat u gaat planten.

 

Is de Helleborus een wintergroene vaste plant?

Antwoord: De Helleborus is inderdaad een vaste plant die wintergroen is. Omdat er veel vaste planten zijn die in de winter niet zichtbaar zijn is dat een welkome verrassing die ook nog eens bloemen geeft in een periode wanneer er bijna niets bloeit. De eerste bloemknoppen komen open in de maanden december - januari. De Helleborus is goed winterhard.

 

Zijn er verschillende soorten Helleborus planten met witte bloemen?

Antwoord: De bekendste soort is de Kerstroos, Helleborus niger. Deze Kerstroos geeft witte bloemen en is wintergroen. De Helleborus niger, Kerstroos in de maat p9 zit standaard in ons assortiment. De Helleborus niger 'Cristmas Carol', Kerstroos is ook een soort die we in een grotere maat hebben, maar let op deze is niet altijd leverbaar.

 

Welke Helleborus soort heeft lichtgroene bloemen?

Antwoord: De Helleborus foetidus, Nieskruid en de Helleborus argutifolius, Nieskruid zijn beide soorten met licht groene bloemen. De soort foetidus Nieskruid heeft fijn in gesneden blad en de Helleborus argutifolius, Nieskruid heeft grof donker groen blad. De bloemen verkleuren van licht groen naar steeds donkerder groen.

 

Zijn er verschillende soorten van de Helleborus orientalis?

Antwoord: Vast in ons assortiment zitten de Helleborus orientalis en de Helleborus orientalis 'Double Ellen Purple'. De gewone orientalis is een zaailing en de bloemkleur is dus niet kleurvast. De kleuren kunnen variëren van crème wit tot paars en alles daar tussen. De bloemen hebben vaak spikkels op de bloem. De bloemen verschijn vaak op stengels. De 'Double Ellen Purple' is paars van kleur en is een gevulde bloem. De bloei van deze soort is een waar genoegen.Waarom Helleborus niger kopen of Kerstroos kopen bij Tuinplantenwinkel.nl


Bij Tuinplantenwinkel.nl koopt u een Kerstroos bij een betrouwbare partij. Naast de webshop is er ook een groot planten- en bomencentrum; u kunt ons echt bezoeken.

Zorgeloos uw Helleborus niger aanplanten, dat is natuurlijk wat u wilt! Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we altijd A-kwaliteit planten en bomen van de allerbeste kwekers. Daarnaast geven we aangroei garantie op uw Kerstroos en alle andere tuinplanten die we online aanbieden.

Alle bestellingen bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Uw Helleborus niger is daarom altijd veilig en met zorg onderweg. Zodra de tuinplanten onderweg zijn naar uw adres, krijgt u een mail met daarin een track and trace code met tijdsblok van aankomst op het aangegeven adres. Dit tijdsblok wordt real-time bijgewerkt, zodat u bij kunt houden hoe laat we er verwachten te zijn. Als u heeft aangegeven waar we de bestelling neer mogen zetten indien er niemand thuis is, dan zullen we dit netjes verzorgen.

Wilt u een bezoek brengen aan ons planten- en bomencentrum en wilt u er zeker van zijn dat uw Helleborus niger op voorraad is tijdens uw bezoek? Bestel Kerstroos dan online en kies voor afhalen. U krijgt bericht zodra de bestelling tuinplanten voor u klaar staat.

Bij vragen over uw bestelling, Helleborus niger, of over onze tuinplanten, staat onze klantenservice per mail [email protected] voor u klaar. Onze klantenservice beantwoordt uw vragen zeer snel, ook op zaterdag!

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.