Narcissus triandrus 'Thalia'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Narcis
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 10/12 cm
Inhoud verpakking: 20 stuks
Beschrijving

Narcissus triandrus 'Thalia' of Narcis - Informatie:

De Narcissus 'Thalia' stamt af van de wilde Narcis uit de triandrus groep. Deze Narcis bloeit wat later dan de meeste anderen en is vorstgevoelig. Van nature komt hij in Spanje en Portugal voor. Opvallend aan de triandrus Narcissen is dat er aan één stengel meerdere bloemen groeien. De Narcissus triandrus 'Thalia' heeft zuiver witte bloemen en is daardoor al jarenlang een veel toegepaste soort.

 

Standplaats:

De Narcissus triandrus 'Thalia' kan het beste op een beschutte plek in de halfschaduw aangeplant worden. Een voedzame grond zorgt voor meer bloemen en een betere verwildering. Narcissus 'Thalia' wordt ongeveer 30 cm hoog en is daarmee wat lager dan de meeste andere soorten narcissen.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Narcissus triandrus 'Thalia' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Narcissus triandrus 'Thalia' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. Verder is het aan te raden om hem vanwege de vorstgevoeligheid bij flinke vorst af te dekken met bijvoorbeeld een laag blad of een oude deken. De zode van het gazon vormt over het algemeen een isolerende laag, waardoor hij daar geen extra bescherming nodig heeft.

 

Narcissus triandrus 'Thalia' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de narcis in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om het blad niet weg te maaien voordat het verdord is.De Narcissus triandrus 'Thalia' | Narcis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.