Narcissus 'Jetfire'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Mini-narcis
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Geel-oranje
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 12 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 20/25 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 12/14 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze
Beschrijving

Narcissus 'Jetfire' of Mini narcis of Cyclamineus narcis - Informatie:

De Narcissus 'Jetfire' is een bekende soort uit de cyclamineus groep. Dit is te zien aan de mooie, naar achter gebogen kroonbladeren. De trompet heeft een oranje kleur die soms overloopt naar geel. Dit geeft de bloem een vlammend uiterlijk, wat terugkomt in de naam. Met een bescheiden hoogte van 25 centimeter laat deze narcis zich op vele plekken toepassen. Daarnaast komt deze Mini narcis jaar na jaar betrouwbaar terug en zal deze zich zelfs langzaam vermeerderen (verwilderen).

 

Standplaats:

Net zoals alle Narcissen, staat ook de 'Jetfire' het liefste op een zonnig plekje in de border. Zorg ervoor dat hij niet te ver achterin wordt aangeplant. Vanwege de geringe hoogte van ongeveer 25 cm, kan het zijn dat hij niet genoeg opvalt en dat zou zonde zijn van deze mooie Narcis. Een voedzame grond zorgt voor meer bloemen en een betere verwildering. Dit bolgewas kan ook in het gazon worden aangeplant.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Narcissus 'Jetfire' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 12 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Narcissus 'Jetfire' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. 

 

Narcissus 'Jetfire' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet weg, maar laat deze verdorren. Op die manier kan de plant de voeding uit het blad weer goed opslaan in de bol. Ook als de Mini-Narcis in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om het blad niet weg te maaien voordat het verdord is.De Narcissus 'Jetfire' | Mini-narcis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.