» Narcissus 'Tête-a-Tête'

Narcissus 'Tête-a-Tête'

Product informatie

Nederlandse naam: Mini-narcis
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Geel
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 10/11 cm
Inhoud verpakking: 25 stuks

Narcissus 'Tête-a-Tête' of Mini-narcis - Informatie:

Deze kleine Narcis uit de cyclamineus-groep is de meest bekende Narcis. De bloemkleur van de Narcissus 'Tête-a-Tête' is felgeel. Het is een vroegbloeiende soort en daardoor mooi in combinatie met bijvoorbeeld Crocussen of de blauw bloeiende Scilla.

 

Standplaats:

Narcissen staan bij voorkeur op een zonnig plekje in de border. De Narcis 'Tête-a-Tête is daarnaast ook perfect voor aanplant in een bloempot op het balkon of terras. Een voedzame grond zorgt voor meer bloemen en een betere verwildering. Deze Narcis wordt niet hoger dan 20 cm. Bij elkaar geplant in een groepje aan de voorkant van de border, komt de Narcissus 'Tête-a-Tête' het beste tot zijn recht. De bloemetjes staan dan letterlijk 'hoofd-tegen-hoofd'. Het is, doordat hij makkelijk verwildert, ook een ideale soort voor aanplant in het gazon.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Narcissus 'Tête-a-Tête' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Narcissus 'Tête-a-Tête' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. 

 

Narcissus 'Tête-a-Tête' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de narcis in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om het blad niet weg te maaien voordat het verdord is. U kunt de pollen van deze bloembollen ook scheuren. Lift daarvoor de pol in de herfst uit de grond en haal de bollen uit elkaar. Plant ze in groepjes elders in de tuin terug. De Narcissus 'Tête-a-Tête' | Mini-narcis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.