» Leucojum aestivum

Leucojum aestivum

Product informatie

Nederlandse naam: Zomerklokje
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - Schaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Inhoud verpakking: 20 stuks

Leucojum aestivum of Zomerklokje - Informatie:

Waar het Sneeuwklokje al vroeg in het jaar het voorjaar inluidt, doet de Leucojum aestivum dit met zijn witte hangende klokvormige bloemen voor de zomer. Vandaar ook de naam Zomerklokje. Deze bloembol wordt ook wel eens Lenteklokje genoemd, maar eigenlijk is dat een andere variant van de Leucojum (Leucojum vernum). Kenmerkend voor de Leucojum aestivum zijn de groene stippen die op de uiteinden van elk bloemblaadje verschijnen. 

 

Standplaats:

De Leucojum aestivum kan heel goed tegen een vochtige standplaats. Daarmee kan hij prima een plaats krijgen langs de rand van de vijver of bijvoorbeeld in een wat nattere kleigrond. Let daarentegen op dat het zomerklokje op de zandgrond tijdens warme en droge periodes extra water krijgt. Dit bolgewas kan zowel in de zon als in de schaduw staan, maar op een schaduwplek bloeien ze over het algemeen langer dan in de volle zon. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Leucojum aestivum tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Zorg ervoor dat de grond tijdens warme en droge periodes niet uitdroogt. Dit is vooral ook belangrijk als de bloembollen onder bomen zijn aangeplant.

 

Leucojum aestivum komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. De Leucojum aestivum | Zomerklokje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.