U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Galanthus nivalis 'Flore Pleno' | Gevuldbloemig sneeuwklokje | Tuinplantenwinkel.nl

Galanthus nivalis 'Flore Pleno'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Gevuldbloemig sneeuwklokje
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Grijs/groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 5 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 15/20 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 5/+
Inhoud verpakking: Maak uw keuze
Beschrijving

Galanthus nivalis 'Flore Pleno' of Gevuldbloemig sneeuwklokje - Informatie:

De Galanthus nivalis is het 'gewone sneeuwklokje' en komt ook van nature in Nederland voor. Hij vermeerdert en verwildert erg goed. Hierdoor kan de Galanthus nivalis prima in het gazon worden aangeplant. Op deze pagina komt een variant van het gewone Sneeuwklokje aan bod. Het is de Galanthus nivalis 'Flore Pleno' en heeft als kenmerk dat hij gevulde of dubbele bloemen heeft. Deze gevulde bloemen hebben als eigenschap dat ze altijd mooi ver open staan. 

 

Standplaats van de Galanthus nivalis 'Flore Pleno'

Sneeuwklokjes hebben allemaal de prettige eigenschap dat ze weinig eisen aan de grondslag en de standplaats stellen. Zo kan de Galanthus nivalis 'Flore Pleno' prima op een schaduwplek onder bomen aangeplant worden, maar net zo goed ook op een zonnige plek in de border of in het gazon. Sneeuwklokjes combineren perfect met bijvoorbeeld Krokussen

 

Snoei en onderhoud van de Galanthus nivalis 'Flore Pleno':

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Galanthus nivalis 'Flore Pleno' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 5 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten)

 

Galanthus nivalis 'Flore Pleno' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Gevuldbloemig Sneeuwklokje is ook te vermeerderen door middel van scheuren. Haal daarvoor de pol met bloembolletjes uit de grond en splits hem in een aantal nieuwe kleinere groepjes. Plant ze daarna meteen op een nieuwe plek in de tuin terug. De Galanthus nivalis 'Flore Pleno' | Gevuldbloemig sneeuwklokje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.