» Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' - XL

Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Struisriet
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Bruin
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 120 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 24 cm

Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' of Struisriet XL-serie - Informatie:

Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' bloeit in juli-augustus met beigebruine pluimen die uitsteken boven de smalle, stijve, afhangende bladeren. De pluimen blijven tot in de herfst hun decoratieve waarde behouden. De aren van de tuinplant worden vaak gebruikt in (droog)bloemboeketten. Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' behoudt in een zachte winter gedeeltelijk zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Standplaats:

Struisriet staat het liefst in de zon of halfschaduw in een humusrijke, vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Deze tuinplant is erg geschikt als vakbeplanting in een onderhoudsarme tuin.

 

Snoei en Onderhoud:

Het kan fijn zijn wanneer bij aanplant de planten meteen ogen als volwassen struiken. Bij tuinplantenwinkel.nl bieden we daarom een assortiment XL planten aan. Planten met een maatje meer dan onze normale heesters, klimplanten of bomen. Om dat te illustreren vindt u bij deze planten een voorbeeldplaatje met daarin het origineel en de XL versie naast elkaar. Knip vroeg in het voorjaar alle uitgebloeide stengels van Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' helemaal weg en verwijder ook meteen oude, droge bladeren, zodat jonge, frisse scheuten voldoende licht en ruimte krijgen. Doe wel een paar tuinhandschoenen aan; het blad van deze tuinplant kan snijwondjes veroorzaken.



De Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' - XL | Struisriet koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.