Hydrangea paniculata 'Limelight'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Pluimhortensia
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Wit/groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 125 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 18 cm
Beschrijving

Hydrangea paniculata 'Limelight' of Pluimhortensia

Hydrangea paniculata 'Limelight' is een Pluimhortensia. De bloemen hebben een frisse, groenwitte kleur en bestaan uit twee soorten bloemen in één bloeiwijze verenigd: kleine vruchtbare bloempjes in het centrum en grotere langs de rand. De opvallende bloemen aan de rand lokken insecten naar de vruchtbare bloempjes in het midden. Deze Hortensia Limelight bloeit van juni tot september. De bloem begint in de knop wat limekleurig en als deze open gaat is deze lime-wit en richting het najaar kleuren de bloemen roze weg waarna ze op den duur bruin worden. Hydrangea paniculata 'Limelight' heeft stevige stengels, die ervoor zorgen dat de takken met bloemen, ook tijdens een regenbui, fier rechtop blijven staan.

 

Standplaats Hydrangea Limelight

De Pluimhortensia Limelight kan zowel in de zon als in de schaduw staan; het liefst in een humusrijke, vochtige bodem. De Hortensia Limelight is erg geschikt als solitair in uw tuin of in een kuip op het balkon of terras. 

 

Hydrangea paniculata Limelight snoeien en onderhouden

Omdat de Hortensia Limelight op nieuw hout bloeit, knipt u de tuinplant elk jaar na de winter terug tot op 10 tot 15 cm boven de grond. Wanneer Hydrangea paniculata 'Limelight' achterin een border staat en wat hoger mag worden, knipt u hem elk jaar terug tot 50 tot 60 cm boven de grond.De Hydrangea paniculata 'Limelight' | Pluimhortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.