» Hosta 'Blue Cadet'

Hosta 'Blue Cadet'

Product informatie

Nederlandse naam: Hartlelie
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Grijs/blauw
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 35 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Hosta 'Blue Cadet' of Hartlelie - Informatie:

Wanneer er minder ruimte in de tuin is, en u toch graag van de bladerpracht van de Hartlelie wilt genieten, dan is de Hosta 'Blue Cadet' een goede optie. Hosta 'Blue Cadet' is een variant met kleinere bladeren dan bijvoorbeeld de Sieboldiana Elegans. De kleur van het blad van deze Hartlelie is mooi grijs/blauw. In de vroege zomer komen er paarse bloemen aan de tuinplant. Deze bloemen staan aan stelen die een stukje boven het blad uitkomen.

 

Standplaats:

Hosta 'Blue Cadet' staat het liefst in de (half)schaduw in een voedselrijke, vochtige, waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

Als de bloemen uitgebloeid zijn, dan kunt u de overgebleven (lelijk geworden) bloemstengels en eventueel aangetaste bladeren door slakken wegknippen. In de winter sterft Hosta 'Blue Cadet' af. U kunt het verwelkte blad in de winter bij de plant weghalen. Het jaar erop schiet de tuinplant weer fris uit. Hartlelie is d.m.v. scheuren heel gemakkelijk te vermeerderen en verjongen.  De Hosta 'Blue Cadet' | Hartlelie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.