Hosta fortunei 'Albopicta'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Hartlelie
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Wit/paars
Bladkleur: Geel-groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Hosta fortunei 'Albopicta' of Hartlelie - Informatie:

Hosta fortunei 'Albopicta' heeft een opvallend geelgroen blad met donkerder groene randen. Later in de zomer kleurt het blad volledig groen. Hosta fortunei 'Albopicta' bloeit met lilakeurige bloemen aan lange bloeistengels die ver boven het blad uitsteken. De (hyacintachtige) bloei van Hosta fortunei 'Albopicta' valt in de periode juli-augustus. De hoogte van het blad van Hosta fortunei 'Albopicta' bedraagt circa 30 cm en de bloemstengels zelf zijn 60 cm lang.

 

Standplaats:

Net zoals alle Hartlelie's staat ook de Hosta fortunei 'Albopicta' bij voorkeur op een plekje in de schaduw of halfschaduw.

 

Snoei en onderhoud:

Als de bloemen uitgebloeid zijn, dan kunt u de overgebleven (lelijk geworden) bloemstengels wegknippen. In de winter sterft Hosta fortunei 'Albopicta' af. U kunt het verwelkte blad in de winter bij de plant weghalen. Het jaar erop schiet de tuinplant weer fris uit. Hartlelie is d.m.v. scheuren heel gemakkelijk te vermeerderen en verjongen. De Hosta fortunei 'Albopicta' | Hartlelie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.