» Prunus lauroceracus 'Novita' - in pot

Prunus lauroceracus 'Novita' - in pot

Product informatie

Nederlandse naam: Laurierkers
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Advies aantal per strekkende meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze

Prunus lauroceracus 'Novita' of Laurier - Informatie:

 De 'Novita' is een gezonde soort met langwerpig en donkergroen blad.  De Prunus laurocerasus 'Novita' heeft mooi groot glimmend blad en geeft witte bloemen in pluimen. Het hele jaar door geniet u van een mooie, groene tuinplant. Na de winter kan het zijn dat de boom toch wat blad laat vallen, dit is geen probleem. Prunus laurocerasus 'Novita' maakt snel nieuw, fris blad aan. Laurierkers staat het liefste wel wat beschutter en niet zo in het open veld, zodat de tuinplant nauwelijks last heeft van de vorst.

 

Standplaats:

Laurier staat liever wat beschut op een plek in de zon of halfschaduw. Op vrijwel iedere goed doorlaatbare bodem groeit deze haagplant prima. Gebruik bij het aanplanten altijd aanplantgrond voor een goede start. 

 

Advies aantal per strekkende meter:

 

Maatvoering (in cm.) Aantal per strekkende meter (enkele rij) Aantal per strekkende meter (dubbele rij) Potmaat
100/125 3 planten 5 planten Ø 30 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant!

 

Snoei en onderhoud:

Prunus lauroceracus 'Novita' is geschikt als tuinplant om hagen mee te maken. Ze groeien snel en kunnen desgewenst hoog worden.Om de breedte en de hoogte van deze snelgroeiende struik in toom te houden, kunt u het beste vlak na de bloei en nog een keer in september snoeien. In het vroege voorjaar, na de winterperiode, is een rigoureuze snoei aan te raden. Niet in de winter snoeien, want dan kan de Prunus laurocerasus 'Novita’ bevriezen. Knip takken met vorstschade (bruin blad) bij de eerste snoeibeurt meteen weg. Gaat u een verwaarloosde Laurier snoeien, dan zaagt of knipt u de takken diep terug; tot wel 40 cm boven de grond.  De Laurierkers loopt binnen enkele weken daarna weer uit op het kale hout. Na deze rigoureuze snoei in het voorjaar, snoeit u de nieuwe scheuten in augustus terug. Later in het najaar snoeien, raden wij af, omdat deze tuinplant altijd reageert met groei op het snoeien. Jonge scheuten zijn nog niet voldoende afgehard als de winter begint en kunnen dan bevriezen. Wie op deze wijze de haagplant verzorgt, heeft jarenlang plezier van een mooie groene afscheiding in de tuin.  De Prunus lauroceracus 'Novita' - in pot | Laurierkers koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.