» Cornus alba 'Sibirica' - XL

Cornus alba 'Sibirica' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Witte kornoelje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Cornus alba 'Sibirica' of Witte kornoelje XL-serie - Informatie
De Cornus alba 'Sibirica' - XL is een echte eyecatcher in de winter met z'n opvallende, vuurrode hout. Deze struik met zijn brede groeiwijze zorgt zo voor een mooi gezicht in de tuin. In de zomer bloeit deze tuinplant met roomwitte bloemen, waaruit later witte tot blauwe bessen ontstaan. Daarbij verkleurt het blad in de herfst. Op een plek achterin de border, komt deze struik mooi uit, als achtergrond voor andere borderplanten en in combinatie met bloeiende struiken in de winter (Toverhazelaar, Skimmia) en groenblijvende vaste planten zoals bijvoorbeeld siergrassen. 

 

Snoei en onderhoud:

Snoei de struik na de winter ieder jaar flink terug om zoveel mogelijk nieuwe scheuten te krijgen voor de winter die volgt. In maart knipt u alle takken terug tot 5-10 cm boven de grond of u snoeit 1/3 van de oudste takken terug, voordeel:dan is de struik minder kaal. Strooi na de snoeibeurt wat organische mest of compost rond de voet van deze heester. Daarna lopen aan eind van de lente de nieuwe, rode takken uit. 

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Cornus alba 'Sibirica' - XL | Witte kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.