Magnolia grandiflora - hoogstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Beverboom
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Roomwit
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen/bruin
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw (beschut)
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 58 cm
Geleverde stam hoogte: 180-200 cm
Beschrijving

Magnolia grandiflora of Beverboom - Informatie:

Grandiflora betekent grootbloemig en dat geldt voor deze magnolia zeker. De bloei is pas uitbundiger op latere leeftijd. Daarnaast bloeit deze magnolia niet in het voorjaar maar in de zomermaanden. Meest opvallend aan deze tuinplant is het dikke leerachtige blad dat een donkergroene, glanzende bovenzijde heeft en een viltig, bruin-oranje onderzijde. De plant blijft ook in de winter groen en zorgt zo het hele jaar door voor kleur in de tuin. De Magnolia grandiflora komt van oorsprong uit Noord-Amerika en heeft een voorkeur voor een beschutte standplaats in verband met de gevoeligheid voor bevriezing van het blad bij zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius). Op steeds meer plekken blijkt de boom tegen een aardig stootje te kunnen en daarom wint deze boom ook aan populariteit.

 

Standplaats:

Deze boom staat graag op een beschutte standplaats op een goed doorlaatbare, iets wat vochthoudende bodem. Verder is het een zonaanbidder, dus aanplanten in de zon is noodzakelijk. 

 

Snoei en onderhoud:

Deze wintergroene boom groeit niet erg snel, waardoor jaarlijkse snoei niet nodig is. Mocht er een keer wel vormsnoei nodig zijn dan wordt dit goed verdragen. Het beste tijdstip van snoeien is het late voorjaar / vroege zomer. Zorg er verder voor dat de Magnolia grandiflora tijdens strenge vorst beschermd wordt tegen de kou en uitdrogende oosten wind. Het beste kan de tuinplant bij strenge vorst worden ingepakt met vliesdoek. 

 

Let op!

Bij een bestelling van 2 stuks of meer van dit product, kan het zijn dat de aangegeven levertijd overschreden wordt. Hij kan oplopen tot maximaal 10 werkdagen. Dit omdat het een importproduct betreft. Mocht dit gebeuren, dan laten we het u weten. 

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Magnolia grandiflora - hoogstam | Beverboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.