Prunus lusitanica 'Angustifolia' - 180 cm stam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Portugese laurierkers
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm
Geleverde stam hoogte: 180 cm
Beschrijving

Prunus lusitanica 'Angustifolia' of Portugese laurier - Informatie:
De Portugese laurier is een decoratieve, groenblijvende heester met een glanzend groen blad dat wat kleiner is dan van de gewone Prunus lusitanica. De Prunus lusitanica 'Angustifolia' 180 cm is op stam gekweekt en doet het uitstekend als wintergroene solitair in de volle grond of in potten op het terras. De Portugese laurier krijgt 's zomers witte bloemen in opgaande trossen. Deze tuinplant groeit trager dan de Hollandse laurier en is daarom beter in model te houden.

Standplaats:

De Portugese laurier staat het liefst in de zon of halfschaduw in een humusrijke, bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Teveel kalk in de bodem verdraagt deze tuinplant slecht. 

 

Snoei en onderhoud:

Knip voor het behoud van de compacte vorm van de tuinplant  alle te lange en vormverstorende takken weg. Dit kan in maart: er vormen zich dan minder bloemtrossen. Of snoei na de bloei in juni.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Prunus lusitanica 'Angustifolia' - 180 cm stam | Portugese laurierkers koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.