Photinia frasereri 'Red Robin' - halfstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Glansmispel
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen - rood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Photinia fraseri 'Red Robin' - halfstam of Glansmispel - Informatie:

Een Glansmispel op stam wordt ook wel een Red Robin op stam genoemd. Deze benaming is afgeleid van de wintergroene Photinia fraseri Red Robin die opvalt door zijn mooie en rode uitlopende blad. Photinia is Grieks voor helder of lichtgevend, omdat de nieuwe bladeren het licht sterk kunnen weerkaatsen. Dit geeft vooral in de lente met felle zon een schitterend effect. Een Glansmispel op stam geeft een heel ander effect als een struik en u kunt hem op andere plaatsen in de tuin neerzetten dan een Photinia struik of haag.

 

Doordat deze Glansmispel een stam heeft, steken de groene bladeren met rode uitlopers mooi boven de rest van de beplanting uit. U heeft de keuze uit twee verschillende stamhoogtes tussen de 80 en 120 cm. Deze Glansmispel op stam is ook uitermate geschikt als boompje in de voortuin. Zo haalt u de unieke eigenschappen van dit boompje ook naar een kleinere tuin. Wilt u een Glansmispel op stam in een grote pot of bloembak op uw terras zetten? Kies dan voor de Photinia Fraseri “Little Red Robin” op stam. Deze is kleiner en heeft een stam tussen de 40 en 90 cm hoog. Ook voor een grote Photinia kunt u bij ons terecht. De Photinia bolvorm op stam groeit uit tot een boom van 3 meter hoogte en is prachtig als groenblijvende boom in een grotere tuin.

 

De Red Robin op stam heeft diepgroen, glanzend blad, maar de nieuwe scheuten zijn rood van kleur. Dit geeft hem zijn herkenbare uiterlijk. In mei/juni krijgt de Glanmispel op stam, witte bloemen die later in het seizoen uitgroeien tot blauwe of zwarte bessen.

Standplaats:

Een Glansmispel op stam kunt u aanplanten als solitaire plant. Een Glansmispel staat graag op zure grond en daarom is het zeer aan te raden om bij het aanplanten tuinturf toe te voegen aan het plantgat. Meng de turf onderin het plantgat en naast de plant samen met de aan te vullen grond. Wordt de Glansmispel in pot geplant dan raden we aan om gewoon potgrond te gebruiken bij het planten. Zoek voor de Photinia Fraseri Red Robin op stam een plek in de zon of halfschaduw uit. De Glansmispel op stam is goed winterhard en kan het hele jaar door geplant worden. 

 

Kenmerken:

 

Stamhoogte Potmaat in diameter
80/100 cm Ø 32 cm
100/120 cm Ø 40 cm

 

Wanneer Glansmispel op stam snoeien?:

De Glansmispel op stam verdraagt flinke snoei. Beste snoeitijd voor het behoud van een strakke bol is tussen mei en september. Na de snoei zal de Red Robin op stam nieuwe rode scheuten geven die voor extra sierwaarde zorgen. Jaarlijks een turfgift rond de stam is aan te raden. Wanneer de Glansmispel op stam in een pot staat, is het ook van groot belang om voldoende water te geven in droge periodes. De boomwortels kunnen namelijk niet zelf op zoek naar water dieper in de grond.

 

Bomen van Tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Photinia frasereri 'Red Robin' - halfstam | Glansmispel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.