Quercus ilex - hoogstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Steeneik
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Geel/groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 40 cm
Beschrijving

Quercus ilex - hoogstam of Steeneik - Informatie:

De Quercus ilex - hoogstam heeft een leerachtig blad, van boven glanzend groen en met een zilvergrijze onderzijde. Dit geeft de boom haar karakteristieke uitstraling. De Steeneik komt van nature uit het Middellandse zeegebied. De Steeneik groeit goed dicht en heeft een ronde, brede kroon, behoudt zijn bladeren, maar verruilt het oude blad wel voor nieuwe bladeren, dus er vallen wel soms bladeren van de boom. Soms groeien er ook kleine eikelnootjes aan de boom. Het uitzicht in uw tuin wordt door de hoge stam van Quercus ilex vaak niet belemmerd.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw en heeft de voorkeur voor een kalkhoudende bodem. In België en Nederland is de boom matig winterhard en houdt van een beschutte standplaats. Deze boom is ook bestand tegen zilte zeeluchten en kan dus ook goed worden toegepast in het kustgebied.

 

Snoei en onderhoud:

Bij zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius) raden we aan de kroon van de boom te beschermen met vliesdoek omdat het blad dan zou kunnen bevriezen. Gelukkig komen deze temperaturen zelden voor. Quercus ilex is een langzame groeier, dus snoei is niet zo snel nodig. Eventueel kunnen in de late herfst oude en en uitgedroogde takken weggeknipt worden.

 

LET OP: De Quercus ilex groeit wat grillig, als u een rij met precies dezelfde bomen wilt dan is dit wellicht niet de meest geschikte keuze. Door snoei is dit wel bij te sturen. Iedere boom groeit vaak net wat anders, het kan zelfs voorkomen dat de een of de andere boom wat verschil heeft in bladgrootte. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Quercus ilex - hoogstam | Steeneik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.