» Euonymus alatus 'Compactus' - XL+

Euonymus alatus 'Compactus' - XL+

Product informatie

Nederlandse naam: Kardinaalsmuts / Kardinaalshoed
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Groen/geel (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 - 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Door ons geleverde hoogte: 100/120 cm

Euonymus alatus 'Compactus' - XL + of Kardinaalsmuts - Informatie:

Euonymus alatus 'Compactus' - XL + is een enigszins horizontaal groeiende struik met drie kurklijsten op de takken en heeft een compacte groeiwijze. Deze Kardinaalshoed is een wat kleinere soort. In mei-juni bloeit de tuinplant onopvallend met kleine, geelgroene bloemetjes. De bladeren daarentegen verkleuren in de herfst prachtig van oranjegeel tot donkerrood. Deze tuinplant is goed te gebruiken als solitair ook in de wat kleinere tuin. Staat heel mooi tussen lage bodembedekkers.

 

Standplaats:

Euonymus alatus 'Compactus' - XL + , ook wel Kardinaalsmuts genoemd, is een gemakkelijke tuinplant, die het op doorlaatbare zand-of leembodem met voldoende humus, in de zon of halfschaduw, goed zal doen. Kleigrond is minder geschikt.

 

Snoei en Onderhoud:

Zorg voor enige beschutting tegen wind en bescherm de wortels tegen vorst. Geef op tijd water tijdens droge perioden en voeg af en toe wat mest toe. In maart kunt u de Kardinaalshoed snoeien om hem in model te houden. Knip dode en vormverstorende takken helemaal weg en snoei voor een verjongingskuur enkele oude, lage takken weg, zodat nieuwe scheuten voldoende licht en ruimte krijgen.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 De Euonymus alatus 'Compactus' - XL+ | Kardinaalsmuts / Kardinaalshoed koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.