» Weigela 'Ebony and Ivory'

Weigela 'Ebony and Ivory'

Product informatie

Nederlandse naam: Weigelia
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Purper/groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 120 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm

Weigela 'Ebony and Ivory' of Weigelia - Informatie:
Deze bladverliezende tuinplant combineert twee tegengestelde kleuren met elkaar: zwart en wit. Dat levert prachtige contrasten op wanneer de plant bloeit. De bloemen van Weigela 'Ebony and Ivory' zijn ivoorwit en contrasteren dus sterk met het donkerkleurige blad. De bladeren zijn bijna zwart wanneer ze uit de knoppen tevoorschijn komen en kleuren daarna iets groener. In de schaduw zijn de bladeren iets groener. De bloei vindt plaats in de maanden mei en juni. In de hoogte blijft deze Weigela 'Ebony and Ivory' beperkt tot hooguit 120 centimeter. In de breedte kan de struik uitgroeien tot 80 centimeter.

 

Standplaats:

Deze Weigela kan worden gebruikt als vakbeplanting maar combineert ook prachtig met vaste planten in een zonnige of halfbeschaduwde border. Het blad zorgt er voor dat de plant ook buiten de bloeiperiode een goede sierwaarde heeft. Deze tuinplant is ook bekend onder de naam Weigela 'Velda'.

Snoei en Onderhoud:
De Weigelia is een makkelijke plant in onderhoud. Door de tuinplant licht te snoeien in de zomer zorgt u voor een compact uiterlijk. Verouderde planten kunt u gemakkelijk compleet terugsnoeien in het vroege voorjaar. In één seizoen groeit de plant weer uit tot een gezonde, volle plant. De heester bloeit op het overjarige hout. Houd hier rekening mee bij het snoeien.De Weigela 'Ebony and Ivory' | Weigelia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.