Forsythia intermedia 'Goldrausch

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Chinees klokje
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Geel
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Forsythia intermedia 'Goldrausch of Chinees klokje - Informatie:

Het voorjaar wordt een groot feest met deze Forsythia of Chinees klokje. Niet te missen zijn de goudgele bloemen waarmee de takken van deze struik in maart of april bezaait staan. Forsythia intermedia 'Goldrausch' is een nog bloemrijker ras dan de soort en de bloemen lijken daarnaast een tikje groter te zijn. Het is een vrij forse struik die zich goed laat snoeien en daardoor ook goed in toom gehouden kan worden. Als u de tuinplant los laat groeien, kan hij ruim 2 meter hoog worden. Snoeit u hem ieder jaar na de bloei terug, dan blijft de hoogte beperkt tot 1 à 1,5 meter. De takken kunnen worden afgeknipt aan het einde van de winter en komen goed tot bloei in een vaas. Na de bloei verschijnt het diepgroene blad en neemt de plant met minder aandacht genoegen.

 

Standplaats:

Chinees klokje houdt van een zonnige of half beschaduwde standplaats en een humusrijke bodem. Op elke grond groeit deze tuinplant prima. Forsythia intermedia 'Goldrausch' is ook geschikt voor gebruik in tuinen dicht bij zee.

 

Snoei en onderhoud:

Forsythia intermedia 'Goldrausch' kan na de bloei worden teruggesnoeid tot 20 à 30 centimeter boven de grond. Dit is echter niet noodzakelijk. In de zomer zal de plant nieuwe scheuten ontwikkelen. Deze geven in het voorjaar weer bloemen.De Forsythia intermedia 'Goldrausch | Chinees klokje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.