Forsythia intermedia 'Spectabilis' - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Chinees klokje
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm
Beschrijving

Forsythia intermedia 'Spectabilis' of Chinees klokje XL-serie - Informatie
Wie kent deze tuinplant niet; de in het vroege voorjaar heldergeel rijkbloeiende Forsythia. Het Chinees klokje staat bekend om zijn bloei aan de nog kale takken in het vroege voorjaar. De takken zijn ook geschikt om al iets eerder binnen te halen, zodat de lente nog eerder in een vaas begint. Forsythia x intermedia 'Spectabilis' XL is geschikt als haagplant of als groepsbeplanting in de wat grotere tuinen of parken. Forsythia is vernoemd naar de Engelse botanicus Forsyth. Chinees klokje staat het liefst in de zon of halfschaduw in een waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De leveringshoogte bedraagt 100/125cm.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei Forsythia x intermedia 'Spectabilis' XL meteen na de bloei door de oudere takken tot op de grond weg te knippen. Laat de jonge takken staan, want deze zorgen volgend jaar voor de uitbundige bloei. Als er niet wordt gesnoeid, zal de bloei ieder jaar verminderen: verjonging is een must voor deze tuinplant.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Forsythia intermedia 'Spectabilis' - XL | Chinees klokje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.